The Beer Experience

ONS VERHAAL

Meer dan bier alleen

Mag het iets extra zijn? Jazeker!

The Beer Experience is een bierfestival waar we verder gaan dan bier proeven. Eerst is er de prachtige industriële locatie van de oude steenkoolmijnen in Zolder. Daarnaast minstens 6 live optredens en 2 DJ’s op 3 podia. Er zijn de foodpairings, Beer Talks en nog meer beleving met een opname van een podcast.

De absolute sterren van de dag zijn natuurlijk wel de meer dan 30 brouwers die aanwezig zijn en waarmee je voor een keer wel eens over smaak mag discussiëren!

Je kan bij hen meer dan 140 verschillende bieren proeven.

Ben je een gewone bierliefhebber of dagjestoerist, een muziekliefhebbende foodie of een meerwaardezoekende bierfreak, voor iedereen is er genoeg te ontdekken. De brouwers zijn een mix van bekendere binnen en buitenlandse namen, maar ook kleinere lokale brouwers.  Je ontdekt alle brouwers op je route doorheen de oude mijngebouwen.

Unieke locatie

De steenkoolmijn in Zolder opende in 1930 en sloot in 1992 als laatste mijn in de Benelux. Dit betekende het einde van één van de meest bloeiende industrieën in de regio. Nu resten er enkel stille getuigen. ZLDR Luchtfabriek is er één van. Het voormalige ophaalmachinegebouw en de persluchtcentrale is 30 jaar na sluiting het decor van The Beer Experience, samen met CC Muze, het cultuurcentrum dat eraan vast hangt.


Wie zijn we?

De organisatie van The Beer Experience bestaat uit een groep vrienden en gepassioneerde bierliefhebbers.

Maarten Reniers en Paul Reniers zijn o.a. gekend van het voormalig bierkaffee ’t Middelpunt in

Heusden-Zolder.
Patrick Breugelmans is mede-oprichter van Pukkelpop. Jan Keymis is de bezieler van Hippo-architecten, en zijn vriendin Kaat Mendonck is zytholoog. Dirk Dedrij en Barbara Goosse zijn de lokale foodies en ervaren proevers.


The Beer Experience is een samenwerking met de gemeente Heusden-Zolder.