L’Apaisée (CH)
ZA
De brouwerij Apaisée is het project van Xavier en Laetitia Righetti in Genève, Zwitserland. Ze startten in 2015 en hebben nu een brouwerij mét taproom, restaurant en concertzaal. Die combinatie: we like! Xavier haalde een doctoraat in computerwetenschappen, maar de weg naar het bier was te verleidelijk en nu is hij full time bezig met al het bovenstaande. Hij brouwt vooral IPA’s, maar 20% van wat hij maakt zijn wild/zuur/mixed fermentatie/spontane vergistingen en barrel aged bier. De laatste jaren specialiseerden ze zich in fermentatie door te experimenteren met eten (kaas, charcuterie, tempeh, …) en kruiden. Koji speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol in de brouwerij om afval te up-cyclen en nieuwe smaken te ontdekken. Zeker de moeite waard om deze opvallende brouwer zelf te gaan ontdekken in deze foodpairing. Hij serveert 4 hapjes voor ons met aangepaste bieren. Er zal bijvoorbeeld vegetable charcuterie bij zijn met homemade beer vinegar mustard, graantempeh met garum van groenten, verse geitenkaas met Habanero jam (not spicy).
Vegi mogelijk!