Beertalk: Hans Dusselier
ZA
Die kerk waar ze een brouwerij van gemaakt hebben? Ja, dat is de Heilig Hart brouwerij in Wetteren. Daar aanbidden ze geen god meer, maar alles draait om duurzaamheid en natuurlijke producten zonder additieven. Het is een artisanale microbrouwerij die ook wijnen, sake en distillaten verdeeld. Voor elk wat wil(d)s. Nog straffer is dat vader en zoon Dusselier werken met bier in amforen. Dat zijn stenen kruiken die uitlopen op een punt. En daar gaat deze beertalk over. Samen experimenteren ze om nieuwe inzichten te krijgen in de smaken van bier. Wat doen amfores met het bewaren van bier in vergelijking met foeders of houten vaten? Ze zijn ervan overtuigd dat de grootte, vorm, baktemperatuur en samenstelling een invloed heeft op de smaken. Vader Hans komt deze beertalk geven en je vindt hem het hele festivalweekend door want hij zal ook wijnen aanbieden in de zaal.
Snel inschrijven is dus de boodschap! Het proeven van twee wijn-bier-hybrides is natuurlijk inbegrepen in de prijs.