The Beer Experience
Masterclasses

MASTERCLASSES

Hoe inschrijven?

 1. Mail naar kaat@thebeerexperience.be (klik op het mailadres) met vermelding van het aantal personen + aan welke masterclass je wenst deel te nemen.

 2. De eerste 40 personen krijgen een bevestigingsmail dat ze geselecteerd zijn. 

 3. Bij elke masterclass is een gratis bier inbegrepen. 1 masterclass kost 1 bonnetje (2,5 euro) ter plaatse te betalen aan de ingang van het festival.

  ZATERDAG 19 MAART 2022


  • Zaterdag 19 maart : 15u30
   Een microbiologische blik op bier met Sacha Stelder (K.E.G.S.) - (NL)

   Het grootste deel van de smaken in bier wordt gemaakt door gisten en andere microben, maar hoe en waarom eigenlijk? De microbioloog Sacha Stelder vertelt. Hij heeft een PhD op het gebied van microbiële voedselveiligheid en staat bekend als fermentatiefanaat. Voordat hij met de brouwerij K.E.G.S. in Amsterdam begon was hij zo’n 10 jaar lang thuisbrouwer. Binnen K.E.G.S. waarborgt hij in het brouwlab de kwaliteit en zorgt hij voor het innovatieve aspect door vooruit te streven op het gebied van fermentaties.

   

  • Zaterdag 19 maart : 17u00
   Q&A met Jef Pirens van DOM Brewery of D’Oude Maalderij - (BE)

   Jef Pirens is de brouwer en bezieler van Brouwerij D' Oude Maalderij in Izegem. Een gepassioneerde, getatoeëerde, blues- en jazzminnende bierfreak met duidelijke visie over de bierwereld en hoe die eruit moet zien. Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Jef is een spraakwaterval en kan het goed uitleggen, daarom hebben we hem gevraagd een “Questions & Answers” te doen op The Beer Experience. Beschouw het als een uurtje tooghangen met Jef, waar je de man himself met al zijn bierkennis kan leren kennen. Interessante babbel met de cafébaas, voor iedereen interessant: of je nu amateurbrouwer bent met vragen over het brouwproces of een gewone bierliefhebber die het verschil tussen een brouwerij en een bierfirma wil weten. Jef biedt je een antwoord.


  • Zaterdag 19 maart : 18u30
   Sensuele bieren met seksuoloog/zytholoog Gerard Gielen - (BE)

   Bij sensuele maaltijden wordt vaak wijn geschonken omdat men ervan uitgaat dat de wijn romantiek en sensualiteit zal opwekken. Maar ook bier kan zonder problemen voor romantiek en sensualiteit zorgen. Naast verleidelijke namen, seksuele etiketten en romantische verhalen achter het speciale bier, zijn er bieren met belangrijke afrodiserende elementen die de lust kunnen opwekken. Gerard Gielen studeerde master pedagogiek en master seksuologie. Hij was lector in de opleiding bachelor orthopedagogie UC Leuven Limburg. Gielen behaalde zijn diploma als zytholoog aan Syntra in Hasselt en maakte de website sensuelebieren.be.


  ZONDAG 20 MAART 2022


  • Zondag 20 maart : 15u30
   Alcoholvrije bieren met Niels Langenaeken en Stijn Panis (Force Majeure) - (BE)

   In deze lezing probeert Niels Langenaeken een antwoord te geven op de vraag: waarom is het toch zo moeilijk om een lekker alcoholvrij bier te produceren? Niels Langenaeken is postdoctoraal onderzoeker aan de KU Leuven en houdt zich onder andere bezig met het mondgevoel van bier. Hij coördineert ook de postgraduaatopleiding Malting and Brewing Sciences en in zijn vrije tijd geeft hij praktijklessen aan de opleiding Microbrouwer Syntra Leuven. Hij is tevens het neefje van Rony Langenaeken, jarenlang voorzitter van de Limburgse Biervrienden. Niels geeft de masterclass samen met Stijn Panis. Stijn richtte de eerste alcoholvrije brouwerij in België op, in Genk: Force Majeure. Intussen brouwt Stijn al 5 soorten alcoholvrije bieren: blond, tripel, tripel hop, kriek en bruin.


  • Zondag 20 maart : 17u00
   Bofkont - (BE)
   RESERVEER HIER JE TICKET

   We zagen al een tijdje dat Bofkont! op bierfestivals in binnen- en buitenland de publiekslieveling is, met lange wachtrijen van enthousiaste bierliefhebbers tot gevolg. Wij zijn dan ook heel blij dat Sam Hellemans even tijd vrijmaakt om op ons festival een masterclass voor zijn rekening te nemen.

   Sam laat ons 4 moeilijk of niet-verkrijgbare kriekbieren proeven. Het grote verschil tussen de bieren is het vat waarop de krieken hebben gelagerd op het bier. Ze hebben gezorgd voor een totaal verschillende eindresultaat. We gaan deze 4 naast elkaar proeven.

   Dit mag je al zeker verwachten: Kriek B-225, Kriek B-228 en Bourbon-Kriek.

   Sam Hellemans zal het ook hebben over zijn stekerij, zijn bieren en in detail over kriekbieren. Wie een ticket bemachtigt voor deze sessie, is zeker en vast een … bofkont!
   Opgepast: deze unieke lezing kost 25 euro. Er zijn ook versnaperingen bij.

   Tickets (klik hier)  (klik hier voor het tijdschema)