The Beer Experience
Foodpairing

FOODPAIRING

TICKETS ZIJN NU TE KOOP

Plaatsen zijn beperkt!
  ZATERDAG 19 MAART 2022


  • VOLZET ! Zaterdag 19 maart : 16u00
   Chocolade en Bier met Bierolade van Werner Callebaut (BE)

   Werner Callebaut van Bierolade is zytholoog en chocolatier. Een verrassende, maar perfecte combinatie waar Werner zijn expertise heeft in uitgebouwd en waarvan hij in België en misschien wel wereldwijd dé referentie in geworden is. Hij serveert 4 pralines of single origin chocolade, met 4 bieren bij. Verrassend en opwindend! Werner reist de hele wereld af om op beurzen, conferenties en festivals zijn passies voor die 2 Belgische topproducten te promoten met tastings, masterclasses en virtuele wandelingen. 


  • VOLZET ! Zaterdag 19 maart : 17u30
   Kaas en Bier met Urstrom Kaese en Brauerei Kemker (DU)

   De Belgische Yule Seifert is ingenieur en zot van kaas en bier. Ze trok na omzwervingen in Japan, Australië en Italië naar Duitsland waar ze een kaaswinkel begon. Met haar Engelse vriend Paul Thomas begon ze in 2020 de kaasmakerij Urstrom Kaese in Baruth, net buiten Berlijn. Paul zelf is zuiveltechnoloog en hygiëneadviseur. Hij leidde kaasmakers over de hele wereld op en schreef boeken over kaas en worst. Ze laten ons proeven van hun zelfgemaakte kazen en pairen ze met bieren van Kemker. Jan en Nicole van Brauerei Kemker komen vanuit Alverskirchen (bij Münster, ook Duitsland) naar onze Beer Experience. Ze fermenteren bieren en ciders met hun eigen gist of spontaan met de lokale microflora, ze werken op een duurzame manier en lokaal. Urstrom en Kemker werken op het bierfestival voor de eerste keer samen. Dat zal vonken geven!


  • Zaterdag 19 maart : 19u00   RESERVEER HIER JE TICKET
   Chocolade en Bier met Bierolade van Werner Callebaut (BE)

   Werner Callebaut van Bierolade is zytholoog en chocolatier. Een verrassende, maar perfecte combinatie waar Werner zijn expertise heeft in uitgebouwd en waarvan hij in België en misschien wel wereldwijd dé referentie in geworden is. Hij serveert 4 pralines of single origin chocolade, met 4 bieren bij. Verrassend en opwindend! Werner reist de hele wereld af om op beurzen, conferenties en festivals zijn passies voor die 2 Belgische topproducten te promoten met tastings, masterclasses en virtuele wandelingen.   ZONDAG 20 MAART 2022


  • VOLZET ! Zondag 20 maart : 14u30 
   Taratata en Bokke met Tom Bollen en Raf Souvereyns (BE)
   Ontzettend fier dit duo te mogen aankondigen! 2 van de grootste Limburgse namen uit de bierwereld samen. Restaurant Taratata in Hasselt (Beste Bierkaart volgens Gault Millau 2022) zorgt voor 2 gerechten. Bierliefhebber en chef-kok Tom Bollen serveert in zijn restaurant een markant aanbod van lokale bieren vaak door kleine craftbrouwerijen gemaakt. Zijn keuken is eigenzinnig en herkenbaar, met seizoensgebonden frisse combinaties, prettige texturen. De gerechten van Tom worden gecombineerd met telkens 2 bieren van Raf Souvereyns van geuzestekerij Bokke. Raf mengt lambieken van verschillende brouwers en vermengt die op een wondermooie manier met Belgisch fruit. Hij werd wereldwijd bekend toen hij als meest beloftevolle brouwer ter wereld werd uitgeroepen op de gerenomeerde bierwebsite Ratebeer.com.


  • Zondag 20 maart : 16u30   RESERVEER HIER JE TICKET
   De Hophemel met Geert Vandormael en Steven Broekx (BE)
   2 gepassioneerde zythologen, foodies en brouwers hebben elkaar gevonden in Limburg en startten in het najaar van 2020 met De Hophemel. Brouwen doen ze bij de stadsbrouwer in Genk: Brauw. In een mum van tijd hebben ze zichzelf en hun bieren op de kaart gezet in Limburg en daarbuiten. Hun bieren krijgen de naam van de heilige van de dag waarop het bier gebrouwen is. Veel verschillende bieren en veel verschillende namen waar ze jullie tijdens de creatieve pairing graag wegwijs in maken. Al vanaf het prille begin stelt De Hophemel steevast zijn bieren voor met gepaste hapjes erbij. Ze laten je tijdens de tasting een combinatie proeven van 3 van hun bieren en 3 van hun door kok Geert Vandormael zelfgemaakte gerechten.


  • VOLZET ! Zondag 20 maart : 18u00 
   Kaas en Bier met Peter Verbruggen van ‘t Kaasplankske en Jeroen Aerts van Het Aerts Paradijs
   Peter Verbruggen is al 40 jaar kaasexpert. Zijn kaaswinkel ‘t Kaasplankske in het centrum van Beringen is bekend in de Limburg en ver daarbuiten. Belangrijk vindt hij om goede contacten met de producten te onderhouden, daarom haalt hij zijn kazen zelf in de hoeves en kaasmakerijen in binnen- en buitenland. Hij gaf ook les bij de kaasmeesters van Syntra en staat vaak op beurzen. Naast kaasexpert is Peter ook zytholoog. Samen met Het Aerts paradijs ontwikkelde hij bieren die perfect aansluiten bij de kaastypes die er bestaan. Jeroen Aerts is een lokale brouwer van brouwerij Het Aerts Paradijs uit Koersel, zijn vader Jos produceert sinds 1993 cider, bieren en fruitsappen. Ze maken ook bier en binnen enkele jaren whisky en calvados. Peter en Jeroen zullen jou de beginselen van een pairing met verschillende types kazen en bieren geven, waardoor je zelf ook voor een perfecte kaas- en bierpairing kan zorgen bij je thuis.  EXTRA


  • Zaterdag en zondag : Tijdens heel het festival @ MuzeCafé
   Extra: Restaurant De Gebrande Winning van chef-kok Raf Sainte (BE)
   Dit restaurant in Zepperen (Sint-Truiden) staat bekend om zijn fantastische bierkaart en legendarische kelder die vol steekt met allerlei moeilijk te verkrijgen bieren. De website Bierbijbel RateBeer.com bestempelde De Gebrande Winning als beste bierrestaurant en beste bierbestemming ter wéreld, het werd meerdere keren gelauwerd. Raf zal voor streetfood zorgen in het MuzeCafé langs de Zwarte Zaal van CC De Muze, die zaal wordt gecureerd door Tom Jacobs van Antidoot Wilde Fermenten.