Lex verkende in zijn carrière het hele pallet van ‘the art of bartending’, vooraleer hij barmanager werd van topzaak BelRoy's At Nine in hartje Antwerpen. Hij werkte in enkele van de beste bierbars, volgde een opleiding tot barista en werkte de WSET (Wine & Spirit Education Trust) af.
Jury finale, 19 maart 2023
De finale van de Brouwland Biercompetitie gaat door tijdens The Beer Experience in Heusden-Zolder op 19 maart 2023.
-
Meet the jury: Sofie Vanrafelgem
Met als missie om bier overal op de kaart te zetten begeleidt Sofie horeca, retail en brouwerijen wereldwijd op het gebied van trends, foodpairing, strategie en communicatie. Sofie is tevens de vaste bierexpert van Het Laatste Nieuws en geeft regelmatig duiding bij biertopics op radio en televisie.
-
Meet the jury: Luc De Raedemaeker
Luc is docent zythologie en hoofdredacteur van “Bier Grand Cru”. Hij is ook medeoprichter en directeur van de 'Brussels Beer Challenge', een prestigieuze internationale bierwedstrijd die aan het einde van de rit de ultieme winnaar van de Brouwland Biercompetitie zal aanduiden.
-
Meet the jury: Raf Sainte
In tegenstelling tot veel chef-koks die afstudeerden met de kurkentrekker in de hand, had Raf snel door dat ook in de bierwereld parels te vinden waren. Zijn restaurant ‘De Gebrande Winning’ werd in 2018 door RateBeer uitgeroepen tot beste bierrestaurant ter wereld.
-
Meet the jury: Ben Floren
De enthousiaste bierliefhebber Ben Floren maakte meer dan 6 jaar geleden zijn ultieme droom waar door de Beerlovers Bar in Antwerpen op te richten. Ben is sinds meerdere jaren ook actief in verscheidene jurypanels van biercompetities zoals: Brussels Beer Challenge, Dutch Beer Challenge, Brazilian Beer Competition, ...
-
Meet the jury: Gert Keunen
Gepassioneerd zijn, daar weet Gert alles van. Zowel de liefde voor bier, als voor muziek drijven deze creatieve duizendpoot. Gert is de man achter brouwerij Keun, een kleinschalige, artisanale brouwerij uit Ronse, in het hart van de Vlaamse Ardennen.
-
Meet the Jury: Bertie De Gauquier
“Bertie houdt ervan verrast te worden door alles wat buiten gewoon mooi is (als architect), door alles wat gewoon anders smaakt (als wijnsommelier), en meer nog om zelf anderen te verrassen met intense wooow belevingen … en klinkt het niet, dan botst het maar.”
-
Meet the jury: Sven Gatz
Na een degelijke politieke carrière koos Sven in 2011 voor een baan buiten de politiek. Als directeur van de Federatie van de Belgische Brouwers volgde hij daarbij zijn passie voor bier en brouwen.
-
Meet the jury: Davy Jacobs
Davy Jacobs is sinds 2005 directeur van het Jenevermuseum te Hasselt. Hij heeft een uitgebreide expertise in de geschiedenis van jenever en het Belgisch stokerij- en gastronomisch erfgoed. Davy zal vanuit een andere, maar interessante hoek naar het bier kijken.